Hånd på rat

8 problemer, der kan opstå, hvis din bil står meget stille

...og gode råd til, hvordan de undgås

Uanset om du har valgt at udskifte bilen med cyklen for en stund, eller om bil nummer to ikke længere er nødvendig, er det vigtigt at holde bilen i god stand, mens den står stille.

Vi har samlet de 8 typiske udfordringer, der kan opstå, hvis bilen holder stille for længe. Frygt ej - vi har selvfølgelig også samlet vores gode råd til, hvordan du holder din bil i god stand. 

Læs om de typiske udfordringer og vores råd til, hvordan de undgås, ved at bruge pilene i galleriet. 

1. Håndbremsen sidder fast

1. Håndbremsen sidder fast

Vidste du, at hvis din bil holder stille i flere dage med håndbremsen trukket, kan bremserne sætte sig fast. Det er derfor en god idé at parkere bilen i gear, hvis den ikke skal bruges i længere tid. Har bilen holdt stille i en længere periode, kan en bremserens være nødvendig.

2. Rust på bremseskiver

2. Rust på bremseskiver

Bremseskiverne består af helt nøgent metal, og der kommer derfor hurtigt overfladerust på dem, hvis de ikke bruges dagligt. Derfor kommer der en skurrende lyd, når du igen bremser. Det er som oftest helt ufarligt og går væk efter kort tids brug, men har bilen holdt stille i en længere periode, kan en bremserens være nødvendig.

3. Fugt i kabinen

3. Fugt i kabinen

Når din bil holder stille i længere tid, kan der dannes kondens og fugt i kabinen, hvilket over længere tid kan danne mug og skimmel. Det er derfor vigtigt at lufte din bil ud og hvis muligt, lade den tørre i en lun garage med åbne døre. Skulle skaden være sket, kan kabinen renses. 

4. Afladning af startbatteri

4. Afladning af startbatteri

Hvis bilen i en periode primært bruges til meget korte ture og holder meget stille, er der en risiko for, at man bruger mere strøm, end der lades. Det kan derfor være en god idé, at køre en længere tur med jævne mellemrum, så bilens generator kan lade batteriet op. Alternativt kan man tilkoble en lader, når bilen holder stille.

5. Overskridelse af service

5. Overskridelse af service

Hvis man ikke jævnligt kører en tur i sin bil, kan det være svært at huske, hvornår den skal have sit årlige serviceeftersyn. Vær derfor opmærksom på at få din bil til eftersyn og overhold din bils serviceplan, også selvom du ikke bruger den så meget i en periode, så bibeholder du nemlig din garanti.

6. Overskridelse af karrosserikontrol

6. Overskridelse af karrosserikontrol

Karosserikontrol er en gratis ydelse, din bil skal have lavet hver gang, den fylder år. Her kontrollerer mekanikerne, om der er skader, fejl og mangler i bilens lak. De kommer med gode råd til vedligehold og bilens lak og rustgaranti opretholdes.

7. Faldende dæktryk

7. Faldende dæktryk

Det kan være en god idé at kontrollere bilens dæktryk, hvis den har stået stille i en længere periode. Forkert dæktryk kan resultere i sikkerhedsmæssige problemer, skævt dækslid og øget brændstofforbrug. Dit værksted kan altid være behjælpelig med at kontrollere dit dæktryk. 

8. Effekttab af klimaanlæg

8. Effekttab af klimaanlæg

Det er vigtigt at bruge sit klimaanlæg eller aircondition hele året. Om sommeren for at køle den varme luft ned og om vinteren for at trække fugtig luft ud af kabinen. Husk at få serviceret dit anlæg minimum hvert andet år, så undgår du effekttab og uønsket bakteriedannelse i systemet. 

Du kan gøre rigtig meget selv, og er der noget, som du ikke kan klare, kan Terminalen fikse det for dig. Kontakt et værksted nær dig, både hvis skaden allerede er sket, men også hvis du blot har brug for vejledning.

 

Find nærmeste værkstedBook værkstedstid