Nissan X-Trail kørende i bjergområde

Fem stjerner til Nissan

Nissans modeller ARIYA og X-Trail får begge fem stjerner i Euro NCAP sikkerhedstest, og resultaterne for Juke og Qashqai er blevet opdateret, så den femstjernede bedømmelse også gælder hybrid- og e-POWER udgaverne.

Bedømmelse af passagerbeskyttelse for voksne

I bedømmelsen af voksne passagerer får begge biler høje karakterer – ARIYA får 86 %, og X-Trail får 91 %. Begge biler er bygget med den samme sikkerhedsfilosofi, men er bygget på to forskellige platforme. De er er bygget med ultra højstyrkestål i nøgleområder for at sikre og forbedre stivheden samtidigt med, at kraften fra en eventuel kollision absorberes og mindskes.

 

Som noget nyt er bilerne udstyret med en midter-airbag, så de to passagerer på forsæderne ikke slår hovederne sammen i tilfælde af en kollision.

 

Bedømmelse af børnebeskyttelse

Både ARIYA og X-Trail ligger højt på skalaen, når det kommer til børnebeskyttelse. 89 % for ARIYA og 90 % for X-Trail. I crashtesten for 6-10-årige børn opnår X-Trail 23,3 point ud af 24 mulige, og ARIYA opnår 22,9 point ud af 24 mulige. Derudover får begge maksimumpoint for installationen af CSR (Child Restraint System).

 

Bedømmelse af udsatte trafikanter

Begge biler scorer også højt, når det kommer til bilens evne til at identificere og gøre føreren opmærksom på fodgængere og andre udsatte trafikanter – X-Trail når op på 70 %, og ARIYA når op på 74 %. Bilerne har aktive sikkerhedssystemer, intelligent nødbremse og ”moving object detection”.

 

Assistentsystemer

Fordi begge biler har Nissan Intelligent Mobility system, scorer begge biler over 90 %, når det kommer til forebyggelse af ulykker. Bilerne har også Intelligent blindvinkelssystem og Safety Assist.

 

Opdaterede bedømmelser for Juke og Qashqai

Euro NCAP har også bekræftet, at Juke Hybrid og e-POWER drivlinjen på Qashqai får samme bedømmelser som de tidligere modeller.  

 

Er du mere nysgerrig på Nissan, så kontakt vores dygtige sælgere. Find dem her:

Terminalen RoskildevejTerminalen Esbjerg